Tussendoortje

Basis vegan vanille cake

Ingrediënten: 100 gram plantaardige margarine (kokos)olie kan ook, 75 gram Sweet vanille (www.greensweet-stevia.nl), 200 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 200 ml amandelmelk, 3/4 theelepel baksoda en 1 el appelazijn.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van jouw cakeblik of taartvorm met bakpapier. Vet de randen in en strooi er wat bloem over.

Stap 2*

Werk je met de plantaardige margarine? Doe deze dan in een ruime  kom met de Sweet vanille. Mix deze met de (hand)mixer tot een romig geheel.

Stap 3

Voeg de speltbloem en wijnsteenbakpoeder toe aan de boter en mix goed door. Daarna voeg je beetje bij beetje de amandelmelk toe. Blijf mixen tot je een egaal beslag hebt.

Stap 4

In een apart kommetje maak je een bruisend mengsel van de baksoda en appelazijn. Giet dit direct door het beslag en schep voorzichtig om of mix even mee.

Stap 5

Schep het beslag in jouw vorm en zet voor 30-35 minuten in de oven. Wanneer jouw prikker schoon en droog uit de oven komt, dan is jouw vegan vanille cake klaar.

Stap 6

Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Daarna verder laten afkoelen. Snijd het dan in de gewenste stukken/plakken. Eventueel afmaken met een vegan frosting: http://www.veganflavours.nl/vegan-boter-creme/

* Werk je met kokosolie? Smelt de kokosolie dan in een steelpannetje. Voeg alle droge ingrediënten m.u.v. de baksoda in een kom en meng door elkaar. De natte ingrediënten doe meng je in een apart kom (m.u.v. de appelazijn). Daarna voeg je het natte mengsel toe aan het meel en meng je dit goed door elkaar. Op het laatst schep je voorzichtig het bruisend papje door het beslag.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....