Tussendoortje

Bananenbrood met aardbeien

1 cake / 12 plakken

Ingrediënten: 300 gram speltmeel, 4 rijpe bananen (440 gram), 1 theelepel vanille, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel (10 gram) gebroken lijnzaad, 2 eetlepel (30 ml) kokosstroop (ander zoetmiddel kan ook), 150 gram gehalveerde verse aardbeien + 50 gram gehalveerde verse aardbeien om boven in de cake te drukken voor het in de oven gaat.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw cakeblik met een bakpapiertje of vet deze in met wat plantaardige boter.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit met elkaar.

Stap 3

Prak de bananen in een andere kom en voeg hierbij de kokosstroop.

Stap 4

Meng het bananenmengsel bij het meel. Goed roeren.

Stap 5

Wanneer het meel goed vermengd is met het bananenmengsel roer je voorzichtig de 150 gram verse aardbeien door het beslag.

Stap 6

Voor je het beslag in jouw cakeblik doet, proef je even of het deeg op smaak is. Eventueel zoeter maken met wat kokosstroop (of een ander zoetmiddel). Is het beslag nog te droog? Voeg dan wat amandelmelk (of een andere plantaardige melk) toe. Wees voorzichtig, werk met eetlepels.

Stap 7

Doe het beslag in jouw cakeblik en druk de overige aardbeien in het beslag.

Stap 8

Zet jouw bananencake in de oven. In ongeveer 45 minuten is jouw bananen- aardbeienbrood klaar. De prikker komt droog uit het brood.

Stap 9

Laat jouw bananen- aardbeienbrood afkoelen. Snijd het brood daarna in 12 plakken. Lekker als ontbijt, snack en lunch. De plakken kan je makkelijk invriezen, zo heb je altijd iets achter de hand.

 

Het is de eerste keer dat ik dit brood zo gemaakt heb. Onze kinderen zijn verzot op aardbeien. Mij lijkt het ook lekker om bv. raw cacao door het beslag te doen, stukjes chocolade en wat nootjes. Het ene kind houdt hier wel van en de ander niet, vandaar dat ik het basic gehouden heb.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....