Geen categorie

Applepie cookies

3 grote of 6 kleine

Ingrediënten: 75 gram speltvlokken, 50 gram amandelmeel, 25 gram sorghummeel, 100 gram appelprut (overblijfsel van verse appelsap maken), 5 dadels (stukjes gesneden), 1 el koekkruiden, 1 gebroken lijnzaad + 3 el verse appelsap (of water), ½ theelepel vanille, 1 theelepel baksoda + 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 el agavesiroop en wat gebroken walnoten.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe in een kommetje de gebroken lijnzaad + appelsap. Roer dit goed door elkaar en zet dit ongeveer 20 minuten apart.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel en kneed tot een deegbal.

Stap 4

Maak 3 of 6 gelijke ballen en druk deze plat op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en haal de koeken na ongeveer 20 minuten uit de oven.

Stap 5

Laat de koeken afkoelen. Wanneer je er 3 maakt, dan heb je 3 ontbijt- of lunchkoeken. Wanneer je er 6 maakt, heb je 6 heerlijke tussendoortjes. Je kan de koeken nog afmaken met wat gesmolten chocolade.

Stap 6

Je kan de koeken invriezen, bewaren in de koelkast of je neemt ze lekker mee voor onderweg. Vul jouw boho-tiffin hiermee.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777583/mini-collectie/paisley-mini/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....