Geen categorie

Applepie bliss balls

12 stuks (3 porties)

Ingrediënten: 250 gram appeldrap (overblijfsel van het sapje wat ik gemaakt heb), 75 gram speltvlokken, 3 dadels, 2 theelepel kaneel en ½ theelepel vanille.

100 gram pure chocolade (ik heb 99% cacao gebruikt).

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de bliss balls in een kom en kneed dit goed samen. Het blijft nattig. Mocht het te nat zijn, voeg dan meer speltvlokken toe.

Stap 2

Maak 12 gelijke balletjes en vries deze in.

Stap 3

Smelt de chocolade au ban marie en haal de bevroren bliss balls uit de vriezer.

Stap 4

Doop de bliss balls 1 voor 1 in de chocolade en leg ze terug op het bord wat uit de vriezer gehaald is. Wanneer alle bliss balls gedaan zijn, zet je het bord terug in de vriezer (voor als je ze later wilt opeten) of koelkast.

Stap 5

Wil jij jouw bliss balls meenemen? Neem er dan 4 mee in jouw boho-tiffin.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777428/originals-large-collectie/botanic-white/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....