Geen categorie

Appeltaart met gedroogde abrikozen

8-12 punten

Ingrediënten: deeg: 375 gram speltbloem, 4 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 gram kokosolie, 100 gram kokosbloesemsuiker, 1-2 el Green Sweet Extra, 2 theelepel Green Sweet Icing (poedersuiker) en een snuf zout.

Vulling: 1 tot 1,5 kilo appels (geschild en in blokjes), 1 el kaneel, 2 el citroensap, 80 gram (ongezwavelde) abrikozen, 1 el maïzena en eventueel extra zoetmiddel (kokossuiker of Green Sweet Extra om de appels zoeter te maken).

Extra: wat abrikozenjam of plantaardige melk om de taart mee te besmeren voor het de oven in gaat.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van jouw springvorm (18 cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten samen in een ruime kom en meng goed met elkaar.

Stap 3

Doe de kokosolie bij het meel en kneed dit met je handen of deeghaken door elkaar. Voeg de melk toe.

Stap 4

Wanneer je een deegbal hebt, wikkel je deze in huishoudfolie en laat je het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 5

Schil intussen de appels en snijd deze in blokjes. Doe ze in een ruime kom samen met de fijngesneden (ongezwavelde) abrikozen, citroensap,kaneel, maïzena en eventueel nog wat Green Sweet Extra of kokosbloesemsuiker. Huzzel goed door elkaar en zet even apart.

Stap 6

Pak 2/3 van het deeg en rol deze uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Bedek de bodem en randen van de springvorm en prik in de bodem wat gaatjes met een vork.

Stap 7

Vul de springvorm verder met de appelstukjes en maak een ‘deksel’ van het overgebleven deeg. Ik heb er bloemtjes uitgehaald, maar je kan natuurlijk ook repen maken of gebruik een andere leuke uitsteker.

Stap 8

Besmeer de ‘deksel’ met wat abrikozenjam of plantaardige melk en schuif de springvorm de oven in. Na ongeveer 60 minuten is de taart klaar. Gaat het bakken te snel? Zet de oven dan lager en bak de taart dan wat langer of bedek de taart met folie tijdens het bakproces. Even zelf kijken hoe jouw oven werkt.

Stap 9

Laat de taart afkoelen voor je er 8 of 12 stukken uit snijdt. Wanneer je de taart in de koelkast bewaard, wordt de taart net iets steviger. Serveer met een lekkere dot kokosslagroom, mmmmmm……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....