Boho-tiffin,  Tussendoortje

Appelroosjes

Hoeveelheid bepaal je zelf

Ingrediënten: 1 pakje vegan bladerdeeg (plakken ontdooien), 1-2 appels (gewassen en in dunnen plakjes gesneden), Green Sweet Icing.

Sap 1 citroen + kokend water.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden, zet de cupcakehouders alvast klaar. De citroensap + kokend water doe je in een diep bord.

Stap 2

Snijd de appel in 4 parten. Verwijder het klokhuis en schaaf dunnen plakken. Leg de plakken appel in het bord met citroen en water. Laat de schijfjes appel in ongeveer 10 minuten zacht worden.

Stap 3

De ontdooide bladerdeelvellen snijd je door de helft. Plak de twee helften aan elkaar vast, zodat je een lange strook krijgt.

Wil je minder bladerdeeg gebruiken? Dan kan eerst twee helften snijden en uit die helften weer twee helften. Je hebt dan 4 stroken. Twee stroken aan elkaar ‘plakken’ en dan kan je uit 1 vel bladerdeeg 2 appelroosjes maken.

Stap 4

Leg de appelschijfjes op een stukje keukenpapier en dep ze goed droog.

Stap 5

De appelschijfjes leg je op het bladerdeeg, de appelschijfjes(met schil) komen iets boven het bladerdeeg uitgestoken. De appelschijfjes liggen voor de helft op elkaar.

Stap 6

Vouw het bladerdeeg van beneden naar boven dicht. Rol de bladerdeeg met appel nu op. Je ziet dat er nu een roosje ontstaat.

Stap 7

Zet jouw appelroosjes in een cupcakehouder en zodra je ze allemaal afhebt, zet je ze in de voorverwamde oven.

Stap 8

De appelroosjes staan ongeveer 20-25 minuten in de oven. Gaat het te snel? Leg dan wat zilverfolie over de appelroosjes. Zo voorkom je dat de appel gaat aanbranden.

Stap 9

Haal de appelroosjes uit de oven en laat afkoelen.

Stap 10

Strooi er wat Green Sweet Icing over voor een leuk effect.

Stap 11

Wanneer je een boho-tiffin large of salad hebt, kan je ze ook makkelijk meenemen voor onderweg.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....