Boho-tiffin,  Overig,  Tussendoortje

Appelmoes gezoet met dadels

Ongeveer 500 ml

Ingrediënten: 9 elstar appels (geschild en klokhuis verwijderd, 600 gram), 1 goudrenetappel (geschild, 125 gram), 4 dadels (ontpit) en een scheutje water.

Stap 1

Doe de geschilde appels in stukjes in een ruime pan samen met de dadels. Voeg er een scheutje water bij en zet de pan op het vuur.

Stap 2

Kook de appels in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Stap 3

Giet het overtollige water af en pureer de appelmoes en dadels tot een fijne moes. Wil je het iets grover houden? Pureer dan minder land.

Stap 4

Je kan de appelsmoes verder op smaak brengen met nog wat kaneel of zoeter maken door er meer dadels toe te voegen. Pureer deze dan mee in de appelmoes.

 

Ik gebruik de extra soft dadels van Yogi & Yousef. Ik hoef de dadels niet te weken. Gebruik jij andere dadels? Week deze dan 20 minuten in warm water en pureer ze dan door de appelmoes.

Stap 5

Schep de appelmoes over in jouw boho-tiffin schaaltje. Lekker warm opeten of laat het onafgedekt afkoelen.

Stap 6

Wil jij jouw appelmoes meenemen? Laat het dan eerst goed afkoelen. Dek jouw schaaltje af met wat huishoudfolie voor je de tiffin afsluit.

De appelsmoes kan je op een later moment dan opeten. Lekker zo als snack of ook erg lekker op een geroosterde boterham!

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin:https://www.boho-tiffin.com/a-48777583/mini-collectie/paisley-mini/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....