Tussendoortje

Appelkruimeltaart en abrikozen linzenvlaai

Ingrediënten:

Deeg voor 2 taarten: 1100 gram zelfrijzendbakmeel, 250 gram erythritol + 8-12 druppels vloeibare stevia vanille(of Sweet vanille), ei-ersatz (voor 3 eieren),500 gram plantaardige boter, 2 zakjes bakpoeder, snuf himalayazout.

Vulling appeltaart: 2 goudrenetten en 2 friszoete appels, 3 el frambozenjam, 3 el Sweet kaneel en 4-5 el havermout.

Vulling linzenvlaai: 2 potten abrikozenjam (of een andere smaak).

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak voor de appeltaart een vorm van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in. Voor de linzenvlaai pak je een taartvorm van 26 cm (lage bakvorm) of gebruik een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

Stap 2

Doe de plantaardige boter in een ruime kom samen met de erythritol, ei-ersatz, zout en bakpoeder. Mix tot een romig geheel. Voeg daarna het zelfrijzendbakmeel toe. Wanneer je een mooi beslag hebt ben je klaar.

Stap 3

Gebruik de helft van het deeg voor de linzentaart en de andere helft voor de appeltaart.

Appeltaart: 2/3 van het deeg gebruik je voor de bodem en randen. Prik gaatjes op de bodem en besmeer deze met 3 el frambozenjam.

Linzenvlaai: 2/3 van het deeg gebruik je voor de bodem en randen. Voeg de jam op de bodem en maak met de rest van het deeg repen (of iets anders) om de taart mee te bedekken. Smeer de bovenkant af met bv. amandelmelk of wat abrikozenjam voor een mooie bruine laag.

Stap 4

Zet de linzenvlaai in de oven voor ongveer 60 minuten.

Stap 5

Schil de appels en snijd deze in blokjes. Mix het met 3 el Sweet kaneel.

Stap 6

De appelstukjes leg je op de bodem van de taart.

Stap 7

Doe het overige deeg in de keukenmachine met 4-5 el havermout. Te droog? Voeg dan wat amandelmelk toe en wanneer het te nat is wat meer havermout. Je krijgt nu een kruimelig geheel.

Stap 8

Verdeel de deegkruimels over de appelstukjes en zet de taart voor ongeveer 60 minuten in de oven.

Stap 9

Snijd de taarten in de gewenste stukken en serveer met bv. wat kokosslagroom. Mmmmm

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....