Boho-tiffin,  Ontbijt,  Tussendoortje

Appelbrood

8 porties

Ingrediënten: 500 gram appelmoes, 50 gram agavesiroop, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 theelepel gingerbreadspices, 50 gram gebroken lijnzaad, 15 gram walnoten (of meer naar wens), 240 gram sorghummeel (of een ander meelsoort), 1 theelepel baksoda + 1 theelepel appelazijn, 50 gram rozijnen en 2 eetlepel amandelschaafsel.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm (18 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in met kokosolie.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda en amandelschaafsel) in een kom.

Stap 3

Doe de vochtige ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) in een aparte kom en meng dit met elkaar.

Stap 4

Doe de natte en droge ingrediënten samen in 1 kom en meng dit goed door elkaar.

Stap 5

Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat meel toe en als het te droog is, dan kan je wat plantaardige melk toevoegen.

Stap 6

In een apart schaaltje doe je de baksoda met appelazijn en dit roer je nog even goed door het beslag.

Stap 7

Schep het beslag in jouw springvorm en zet deze voor ongeveer 50 minuten in de oven. De prikker komt droog uit de cake. Na 40 minuten strooi je de amandelschaafsel over de taart en deze kunnen de laatste 10 minuten nog mooi bruin kleuren.

Stap 8

Laat de taart 10 minuten afkoelen en maak dan de springvorm los. Dan kan het verder afkoelen. Snijd de taart in 8 stukken.

Stap 9

Stop 1 stuk in jouw boho-tiffin en geniet als je dit stuk eet!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....