Boho-tiffin,  Tussendoortje

Appel- dadelkoeken

4 stuks

Ingrediënten: 50 gram tarwemeel (of een ander meelsoort), 50 gram havermout, 185 gram appeldrap ? (3 appels in de slowjuicer gedaan en dat restant gebruikt voor de koeken), 60 gram dadelpasta, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, wat geschaafde amandelen.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

Stap 2

Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar.

Stap 3

Voeg de natte ingrediënten bij het mee en kneed dit met je handen goed door elkaar. Maak er 1 grote bal van. Voelt het te nat aan? Voeg dan nog wat meel of havermout toe. Te droog? Dan kan je er nog wat dadelpuree aan toevoegen of wat appeldrap.

Stap 4

Proef even of je het zo op smaak vindt. Anders kan je het nog zoeter maken met de dadelpuree of wat vanille toevoegen.

Stap 5

Maak 4 gelijke balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Smeer ze in met wat plantaardige melk en strooi er eventueel wat geschaafde amandelen overheen.

Stap 6

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en na ongeveer 25 minuten zijn jouw appel- dadelkoekjes klaar.

Stap 7

Laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel.

 

Wil je er wat nootjes of gedroogd fruit doorheen mengen? Doe dit dan bij stap 3. Durf ook te experimenteren met specerijen zoals speculaaskruiden, gember en kardemom.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....