Tussendoortje

American style pumpkin cheesecake

Minimaal 8 stukken

Ingrediënten:

Bodem: 300 gram pepernoten en 100 ml gesmolten plantaardige magarine (of kokosolie) of 220 gram amandelmeel, 1-2 el speculaaskruiden en 100 ml plantaardige boter.

Vulling: 750 ml sojayoghurt (kokosyoghurt of kokosmelk uit blik kan ook), 100 gram custard, 115 gram boter (plantaardig), 50 gram erythritol (Sweet vanille misschien nog lekkerder).

Vulling 2: 450 gram pompoen (gekookt), 1 theelepel pumpkinspice, 75 gram erythritol (of Sweet vanille).

Karamelsaus: 10 dadels, sap ½ citroen, kokosmelk (uit blik),snuf himalyazout en eventueel naar smaak Sweet karamel.

100 gram pecannoten en 1-2 el syrup gold.

Stap 1

Pak een taartvorm van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met plantaardige boter. Zorg ook dat je ruimte hebt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Doe de pepernoten samen met de gesmolten boter in de keukenmachine. Maal tot een fijne meel.

Wanneer je amandelmeel gebruikt, kan je de speculaaskruiden toevoegen en de gesmolten boter er doorheen roeren.

Stap 3

Voeg de meel toe in de springvorm en druk stevig aan. Zet deze nu voor 15 minuten in de oven.

Stap 4

Doe de soyayoghurt, custard, boter en erythritol of Sweet vanille in de keukenmachine. Proef even of je het mengsel zo zoet genoeg vindt.

Stap 5

Pak de taartvorm met de afgekoelde bodem en schenk 1/3 van het mengsel op de bodem. Zet apart.

Stap 6

Voeg de gekookte pompoen bij de overige yoghurtvulling samen met de pumpkinspice en extra erythritol of Sweet vanille en zet de keukenmachine weer even aan.

Stap 7

Giet de tweede vulling over de 1e vulling en zet de taart nu in de voorverwarmde oven. De taart is na ongeveer 75 minuten klaar.

Stap 8

Zet de oven uit en open de ovendeur op een kier. Laat de taart zo afkoelen. Geen ingedeukte taart wanneer je het langzaamaan laat afkoelen.

Stap 9

Doe de dadels samen met de citroensap en wat kokosmelk in de keukenmachine. Schraap zo nu en dan de randen. Hoeveel kokosmelk je wilt gebruiken is afhankelijk hoe dik of dun je de saus wilt hebben. Maak af met een snuf himalayazout en eventueel wat Sweet karamel.

Stap 10

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Voeg 1-2 el syrup gold toe en bak de pecannoten hierin.

Stap 11

Wanneer de taart goed afgekoeld is, maak je het af met jouw karamelsaus en gebakken pecannoten. Snijd de taart in 8, 9 of 12 stukken.

 

Bewaar de taart in de koelkast. Invriezen is helaas niet mogelijk. De smaak en structuur van deze taart gaat dan verloren.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....