Boho-tiffin,  Tussendoortje

Amandelpasta pie

16 porties

Ingrediënten:

Bodem: 75 gram kokosmeel, 10 gram psylliumvezels, 120 ml kokosolie (op kamertemperatuur) en 120 ml water, snuf himalayazout en wat druppels vloeibare stevia vanille.

Vulling: 30 gram pure chocolade (au bain marie laten smelten), 400 ml kokosmelk (uit blik), 60 ml kokosolie, 120 ml amandelpasta en wat druppels vloeibare stevia chocolade

 

Stap 1

Zorg dat je plek hebt in de vriezer! Bekleed jouw bakvorm (23 cm) met bakpapier en vet de randen in.

Stap 2

Doe alle ingrediënten in een ruime kom en kneed met de handen tot een deegbal. Druk deze aan op de bodem van jouw bakvorm. Zet de bakvorm in de vriezer, zodat het kan opstijven.

Stap 3

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en maal tot een egaal beslag.

Stap 4

Pak jouw bakvorm uit de vriezer en schenk de vulling op de taartbodem. Verdeel het gelijkmatig en zet de bakvorm in de koelkast voor 6-8 uur. Wanneer je het in de vriezer zet, is het sneller hard.

Stap 5

Wanneer je een stukje wilt eten, haal je de taart 60 min. van te voren uit de vriezer. Snijd de taart in stukken met een mes die je even onder heet water afspoelt.

Stap 6

Wil je een stukje meenemen in jouw boho-tiffin? Geen probleem, maar zet deze wel in de koelkast. Zo houd je je taartje het lekkerst.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-54500962/originals-large-collectie/hello-love/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....