Tussendoortje

Amandelcake met chocolade

Ingrediënten: 360 gram amandelmeel, 120 gram boekweitmeel (of een andere meelsoort), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 200 gram green sweet brown, 1 eetlepel pumpkinspince (of 1 theelepel kaneel, ½ theelepel gember, ¼ theelepel nootmuskaat), snuf himalayazout, 4 gebrokenlijnzaad eieren (4 el gebrokenlijnzaad + 12 el warm water goed roeren en 10 min. laten staan), 30 gram kokosolie (gesmolten), 220 ml spa rood (of plantaardige melk), ½ theelepel baking soda + 1 eetlepel appelazijn en 100 gram pure chocolade van Green Sweet Stevia.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed jouw taartvorm met bakpapier en de randen vet je in.

Stap 2

Doe het amandelmeel samen met de boekweitmeel in een ruime kom. Hier voeg je de specerijen, wijnsteenbakpoeder, snuf himalayazout, cacaodrops en green sweet brown toe. Goed door elkaar roeren.

Stap 3

Alle natte ingrediënten meng je in een aparte kom m.u.v. de appelazijn.

Stap 4

Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel. Goed met elkaar mengen.

Stap 5

In een apart bakje doe je de baking soda met 1 eetlepel appelazijn. Dit gaat bruizen. Direct toevoegen aan het beslag en voorzichtig omscheppen.

Stap 8

Schep het beslag over in jouw taartvorm en zet deze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Stap 9

Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen. Snijd daarna de hoeveelheid punten en serveer met bijvoorbeeld lekkere kokosslagroom.

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....