Boho-tiffin,  Tussendoortje

Amandel- kokosrepen met pure chocolade

Ingrediënten: 200 gram amandelmeel, 50 gram kokosmeel, 1 el pumpkin spice (of speculaas- koekkruiden of kaneel kan ook), 130 ml kokosolie (gesmolten), 50 ml Syrup Gold, 4-6 druppels vanille, 30-60 ml water, snuf himalayazout, 100 pure chocolade en wat cacaonibs.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed jouw taartvorm met bakpapier.

Stap 2

Doe de amandelmeel, kokosmeel, himalayazout, specerijen in een ruime kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

Voeg de Syrup Gold, vanille druppels en de gesmolten kokosolie toe aan het meel. Goed roeren. Voeg voorzichtig het water toe. Niet alles tegelijkertijd. Het moet niet te droog zijn, maar ook niet te nat.

Stap 4

Schep het deeg over in jouw taartvorm en druk goed aan. Prik wat gaatjes in de bodem en zet voor 15 minuten in de oven.

Stap 5

Laat de bodem goed afkoelen. Intussen kan je de chocolade smelten. Giet deze op de afgekoelde taartbodem. Smeer goed uit en strooi wat cacaonibs erover. Zet in de koelkast om te laten stollen.

Stap 8

Snijd er 12 repen uit. Bewaar ze in de koelkast of vries de repen in.

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....