Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Boerenkool salade

1 persoon

Ingrediënten: 300 gram pompoen (roosteren in stukjes op 200 graden, 20-25 minuten), 150 gram verse boerenkool, ½ courgette, 50 gram champignons, 1 rode ui (versnipperd), 1 teentje knoflook (versnipperd), 1 bosui (in ringen), 100 gram kipstukjes (vegan, Vivera), 1 theelepel groentebouillon (optioneel), zout en peper naar smaak.

Stap 1

De pompoen staat in de oven, rooster de stukjes pompoen in ongeveer 20-25 minuten. Draai ook een keer om.

Stap 2

Pak een wok en doe hier een scheutje water of olie in. Fruit het uitje en de knoflook goudbruin. Voeg daarna de champignons, courgette en de vegan kipstukjes toe. Schep goed om en bak het lekker goudbruin. Eventueel voeg je nu de groentebouillon toe.

Stap 3

Doe in een ruime kom de boerenkool en voeg hier de stukjes pompoen bij en het champignonmengsel. Hussel goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 4

Maak eventueel af met wat zonnebloem- en pompoenpitjes en witte tahin!

Stap 5

Schep jouw salade over in jouw boho-tiffin en geniet van deze lauwwarme salade. Neem je jouw salade mee? Laat het dan eerst goed afkoelen.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43829785-4989826,,/originals-large-collectie/paisley/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....